Çocuklar İçin Programlama Dilleri

 


Programlama dilleri genel olarak görsel programlama ve kod programlama olarak ikiye ayrılabilir. İlki, komut bloklarını fare ile yan yana programlama yöntemidir ve ikincisi, bir klavyeden komut girerek programlama yöntemidir.

Görsel Programlama; PC ekranındaki blokları ve simgeleri manipüle ederek sezgisel programlamayı sağlayan bir dildir. Metin yazmak yerine nesneleri manipüle ederek programlama yapılır ve çocukların programlama dilini öğrenmesi açısından 1. adımdır.

Erken yaşlardan itibaren bilgisayar okuryazarlığını artırma ve teknolojide uzmanlaşma eğilimi, giderek daha fazla ebeveynin çocuklarına programlamanın temellerini erken yaşlardan itibaren öğretmek istemesine neden oldu. 7 yaşındaki bir çocuğun bilgisayar ortamında kendi web sitesini veya projelerini oluşturmaya ilgi duyması pek olası değildir.

 Scratch, genellikle çocuklar, ilkokul öğrencileri için kullanılır ve anlaşılması kolaydır ama yalnızca çocuklar için değildir.  Yeni başlayan yetişkinler için önerilen bir dildir. Scratch, tüm birinci sınıf öğrencilerinin ve programlamaya yeni başlayanlar için önerilen bir dil olarak tanıtıldı.

 İlkokul Öğrencileri İçin Kolay Anlaşılır Ve Eğlenceli

Scratch, çocuklar için yapılmıştır ve komut blokları da "10 adım hareket et" ve "1 saniye bekle" gibi kolay anlaşılır bir şekilde ifade edilmiştir. Ekranın yan tarafındaki talimat bloklarından favori bloklarını sürükleyip birleştirerek bir program oluşturabilirler. Ayrıca, çocukların dikkatini çekecek birçok karakter ve arka plan görselleri ile sıkılmadan komutları yerine getirecektir.

 Çocuklar İçin Bir Programlama Dili - SCRATCH

Scratch, Amerika Birleşik Devletleri'nde prestijli bir üniversite olan Massachusetts Institute of Technology (MI Media Lab) tarafından geliştirilen görsel bir programlama dilidir.

Scratch, görsel bir nesneye yönelik programlama ortamıdır. İçinde, öğrenciler hareketli nesneleri manipüle eder. Onlar için, herhangi bir görüntü kaynağından içe aktarılabilen, sürükle ve bırak ilkesini kullanan bloklardan oluşan bir eylem komutudur. Scratch'in en yaygın kullanım şekli çocuklara çizgi film veya oyun programlama öğretmektir.

Bu uygulamalara ek olarak, Scratch eğitim amaçlı kullanılabilir ve programda sadece programlama dersleri için değil aynı zamanda tarih, biyoloji, fizik ve diğer dersler için açıklayıcı materyaller oluşturabilir.

 SCRATCH, Öğrenmenin Faydaları

Scratch, çoğu işlemin fare ile yapılmasına izin verir, böylece genel olarak bilgisayar kullanmaya alışkın olmayan çocuklar bile kolayca yönlendirebilir.

Mantıksal düşünme yeteneğinin gelişimi; Mantıksal düşünme, doğru sırayla düşünme ve tekrar etmeden anlaşılması kolay bir şekilde açıklama yeteneğidir.

Prosedürü (algoritmayı) doğru sırada en verimli şekilde çalışacak şekilde düşünmek, mantıksal düşünmenin ortaya çıkmasına yol açar.

Scratch, kodlama gerektirmeyen ve sadece komut bloklarını birleştirerek yapılabilen bir dildir, bu yüzden sadece algoritmaları düşünmesi yeterli olacaktır.

Çocuklar, kendi oyunlarını yaratabilir, hatta Tetris ve Mayın Tarlası gibi ünlü oyunları yeniden oluşturabilirler.

Birçok ses kaynağı hazırlayıp, şarkı çalabilir ve orijinal şarkılar oluşturabilirler.

Evcil hayvanlarının sesini ses kaynağı olarak girerek yeni bir "müzik aleti" oluşturabilirler.

Programlamanın en iyi yanı, çocuğunuz istediği şeyi yaratmak için teknolojinin gücünü kullanabilmesidir. Programlama öğrenimine devam ederek daha önce hiç var olmayan ürünler yaratmak mümkündür. Çocuğunuzun potansiyelini büyük ölçüde genişletmek için Scratch'i öğrenmesi için onu teşvik etmeniz.

 Tiyru Olarak Amacımız

Uygulama yolu ile öğrenmeye inanıyoruz. Biz çocuklarda ve gençlerimizde var olan yaratıcı düşünceyi geliştirmek için buradayız. Onların öğrenme sürecine dâhil olduklarına, projelerine yatırım yaptıklarına ve bu süreçte edindikleri bilgilerin yanı sıra yarattıkları ile gurur duyduklarına inanıyoruz. Bu deneyim, çocuğunuzun tanıdık şeylere bakış açısını değiştirecek ve yeni yaratıcılığı teşvik edecektir.

Çocuklara şimdiden teknolojiyi öğreterek, onlara gelecekte rekabet avantajı sağlıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski